Volledig scherm
Voor de Udense Avondvierdaagse liepen de tien kilometer wandelaars op de eerste dag door de wijk Hoederbos III. © Aida Jaber

Udense Avondvierdaagse gestart; dit keer met goed weer

UDEN - De 43 ste Udense Avondvierdaagse is dinsdagavond rond 18.00 uur gestart in het sportpark. Met ongeveer 3.000 deelnemers, waaronder bijna alle schooljeugd, is dit één van de grootse vierdaagse-evenementen van Brabant.

Aanvankelijk zou de jaarlijkse vierdaagse van Uden 2 weken geleden gehouden worden, maar vanwege de slechte weersverwachtingen en kans op onweer voor die week werd het uitgesteld. Veghel liet de vierdaagse toen wel doorgaan.

Diverse routes
4 avonden lang kunnen er afstanden van 5, 10 en 15 kilometer worden gelopen. De onderbouw van de basisscholen loopt 5 kilometer, de bovenbouw 10 kilometer. En onderwijl wordt er natuurlijk ‘Potje met vet’ en ‘Het hondje van de bakker’ gezongen en regelen de scholen ongeveer halverwege een drinkpauze.

Individuele lopers kunnen ook nog kiezen voor 15 kilometer. De organisatie van het wandelevenement is weer in handen van de Stichting Schoolsport Uden. Vrijdagavond worden alle wandelaars als vanouds binnengehaald in het sportpark met bloemen en traktaties en krijgen ze een medaille.

Oss, Uden e.o.