Volledig scherm
Frans van den Berg(rechts) werd gekozen tot opvolger van de vertrekkende wethouder Ben Tuithof, op de foto nog uiterst rechts achter de collegetafel. © Hans van Alebeek/BD

Udense ex-wethouder Tuithof ziet af van wachtgeld

UDEN - De Udense ex-wethouder Ben Tuithof zal geen gebruik maken van de wachtgeldregeling. Hij zei dat donderdagavond in de raadsvergadering bij zijn zijn afscheid als wethouder. Tuithof stopt na 2,5 jaar omdat hij het te druk heeft met zijn eigen bedrijf. Hij wordt voor Gewoon Uden opgevolgd door Frans van den Berg die donderdagavond officieel het stokje overnam.

Burgemeester Henk Hellegers vond het jammer dat Tuithof het 'team' van burgemeester en wethouders verlaat. "Maar het afscheid heeft een positief randje omdat dat is vanwege het succes van je bedrijf", zei hij. "Alleen jammer dat het niet in Uden staat maar ergens aan de A50 tussen Uden en Eindhoven", zei fractievoorzitter Ruud Geerders die het woord Veghel daarmee bewust vermeed. Geerders roemde Tuithof voor zijn inzet voor de gewone Udenaar, op de fiets, midden tussen het volk.

'Loslopende wethouder'
Tuithof, die zichzelf omschreef als 'de loslopende wethouder', dankte raad, fracties en ambtenarenapparaat voor de prettige samenwerking. Hij wordt lid van het bestuur van Gewoon Uden en blijft op die manier bij de politiek betrokken. Met een snik in zijn stem besloot hij: ,,Bedankt dat ik uw wethouder mocht zijn."