Volledig scherm
De Udense Kermis, met megaschommel Monster op de achtergrond © Kay den Teuling

Udense Kermis in volle gang (video)

UDEN – Het is een druk eerste weekend op de Udense kermis. De verkeersdrukte rondom het centrum overdag deed vermoeden dat het vinden van een parkeerplek een heuse attractie was. Voor wie de komende week nog eens een rondje langs een van de 78 attracties wil maken, heeft het Brabants Dagblad een aantal blikvangers op een rijtje gezet.

Monster
Een 50 meter lange arm midden op de Udense markt, speciaal voor de waaghalzen met een sterke maag. Aanvankelijk draai je met je gezicht rustig schommelend in de rondte. Maar al snel gaat de attractie de hoogte in en hoewel de attractie niet over de kop gaat, krijg je dat gevoel wel degelijk. Doordat alle passagiers met de gezichten naar elkaar zitten, lijkt het onmogelijk om precies te volgen welke kant je nu precies op draait. Een schommelende ervaring in Monster kost 4 euro en duurt ruim 5 minuten.

Das Omen
Das Omen is een van de twee spookhuizen op de Udense kermis. Maar waar je bij Spuk Geister veilig in een stoeltje langs enge figuren rijdt, schuifel je in Das Omen op je eigen voeten rond. Dan pas wordt duidelijk dat het grootste deel van de spanning niet van de enge figuren in het donker komt, maar vanuit je eigen geschuifel. Enge figuren kunnen je in Das Omen zomaar achtervolgen en eigenlijk is het extra spannend als het rustig is in de donkere gangen op De Markt. De attractie kost 2,50 euro en zonder weg te rennen voor enge figuren, ben je zo’n 10 minuten binnen.

In het Brabants Dagblad van maandag, editie Uden/Veghel, de volledige top vijf van de Udense kermis.

Door Kay den Teuling

Oss, Uden e.o.