Volledig scherm
Cheryl Maas.

Udense snowboardster Cheryl Maas wil voor derde keer naar de Spelen

UDEN - Ze is 32, moeder van twee kinderen en heeft een Noorse vrouw (een oud-snowboardster) met wie ze samen in Oslo woont. En toch gaat de Udense snowboardster Cheryl Maas nu voor haar derde Olympische Spelen.

De Brabantse snowboardster is beter dan ooit. Vorig jaar won ze de X-games en het jaar daarvoor werd ze wereldkampioen. „Ik ga door zolang het nog kan”, zegt ze. „Op de Olympische Spelen van Sotsji ben ik twee keer gevallen en heb ik minder gepresteerd. Maar daar gaat het me niet om. Ik heb niet het idee dat ik me moet bewijzen en dat ik daarom nog een keer mee wil doen.”

Maas staat aan de start van een serie wereldbekerwedstrijden en hoopt zich daarmee te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Op 26 november is haar eerste grote wedstrijd en dat is het gelijk het olympisch testevent in Zuid- Korea. „Ik wil het eigenlijk rustig opbouwen”, zegt ze. „Halverwege het seizoen wil ik bepaalde trucjes springen, die ik nu al in mijn hoofd heb. En als ik die trucjes goed doe, dan ben ik tevreden. Dan komt die kwalificatie voor de Olympische Spelen vanzelf wel.”

Lees het complete interview met Cheryl Maas in het Brabants Dagblad van woensdag 16 november.

Oss, Uden e.o.