Volledig scherm
© Thinkstock

Udense thuiszorgbazin keert zichzelf 1 miljoen euro dividend uit

UDEN - De eigenares van de Udense thuiszorgorganisatie Breederzorg, Marion Duvivier, heeft zichzelf in drie jaar tijd bijna 1 miljoen euro aan dividend uitgekeerd. Dat bedrag komt boven op haar brutosalaris in de jaren 2012, 2013 en 2014, in totaal meer dan 250.000 euro. Dat blijkt uit onderzoek van het Brabants Dagblad.

In totaal komt het gemiddelde bruto-inkomen van Duvivier over die drie jaar uit op ruim 400.000 euro. Dat is bijna drie keer zoveel als het salaris van premier Mark Rutte. Breederzorg, actief in de thuiszorg en huishoudelijke hulp, had per eind 2014 60 fte personeel in dienst en een jaaromzet van bijna 4 miljoen euro. Verreweg het grootste deel van de omzet (93 procent) wordt met overheidsgeld gefinancierd.

De landelijke Partij van de Arbeid-fractie is ontstemd over de dividenduitkering en heeft naar aanleiding van dit verhaal Kamervragen gesteld aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en minister Edith Schippers van Volksgezondheid.
Duvivier bevestigt de dividenduitkeringen. Ze stelt dat de bedragen zijn aangewend voor investeringen in onroerend goed, waarvan Breederzorg gebruik maakt. Wel voert ze aan dat vanaf de oprichting in 2006 tot aan 2012 ‘niet of nauwelijks’ dividend is uitgekeerd. „Daarnaast heb ik 150.000 euro privé geïnvesteerd.”

Lees een uitgebreide reportage in het Brabants Dagblad van dinsdag 29 september.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.