Volledig scherm
De vogel zitten al klaar in hun kooi voor de wedstrijd. © Kay den Teuling

Udense vogels tjilpen in Volkel

VOLKEL – Vogelvereniging Avicultura houdt dit weekend een vogelshow met ruim 350 vogels. ,,Voor onze club is dit het hoogtepunt van het jaar”, vertelt secretaris en voorzitter Gerold van de Loop.

In het gebouw aan Handboogsport vereniging VZOD staan de honderden kanaries, parkieten en tropische vogeltjes op een rij onder het TL-licht. De leden van de vereniging kunnen in verschillende categorieën meedoen aan wedstrijden en nemen hun vogeltjes mee om gekeurd te worden door een heuse keurmeester.

De clubleden van de Udense vogelaars bouwen een week lang aan het evenement. ,,Normaal hebben we een keer per maand een vergadering in de Witte Boerderij”, legt Van de Loop uit. Voor de clubleden is het evenement een week vol evenementen; allereerst wordt alles gezamenlijk opgebouwd en dan worden alle vogeltjes vanuit de clubleden overgehuisd naar Volkel, waarna ze gekeurd worden en de deuren voor alle belangstellenden open staan. De prijsuitreikingen vinden zaterdagavond plaats en ook zondag kunnen mensen tussen 10.00 en 16.00 uur langs komen om de vogels te bekijken aan de Lagedijk 2a.

Lees in het Brabants Dagblad van maandag meer over dit evenement.

Oss, Uden e.o.