Volledig scherm
© anp

Udense vrouw staat terecht voor hennepkwekerij in oliebollenkraam

UDEN - Een 41-jarige Udense vrouw stond donderdagochtend terecht voor de rechtbank in Den Bosch omdat op haar perceel aan de Lange Goorstraat in Uden vorig jaar drie hennepkwekerijen waren ontdekt. Een daarvan zat in een oliebollenkraam. Het gaat in elk geval niet om de oliebollenkraam op de Looweg in Uden, van de familie Van der Laan-Theunisz. Zij hebben niets met deze zaak te maken. 

In 2014 werden in twee containers ook al kwekerijen ontdekt. De rechtbank vond het ongeloofwaardig dat de vrouw er niks van wist. De zaak kreeg een verrassende wending toen de rechtbank plots op de proppen kwam met een vonnis tegen de ex van de vrouw in een vorige zaak.

De rechtbank wilde dat vonnis toevoegen aan het dossier. De advocaat van de vrouw, Jules van Wijk, vroeg daarom tijd om dat vonnis te bestuderen. Daarom is de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.