Volledig scherm
© Thinkstock

UDI'19 wil in 2017 zonnepanelen op sportpark Parkzicht

UDEN - Het sportpark van UDI’19 moet het duurzaamste sportpark van Nederland worden. Vandaar dat het bestuur in 2017 zonnepanelen aan wil leggen. Ook komen er diverse soorten nieuwe prullenbakken om het afval beter te scheiden.

UDI’19 lanceert op 3 september het project Clean and Green om energie te besparen en afval beter te scheiden. Eén belangrijk onderdeel is de aanleg van zonnepanelen op het platte dak van de multifunctionele ruimte op het sportpark. „Volgens de berekeningen kunnen we daarmee zowel de kantine, de keuken en het sponsorhome van energie voorzien”, zegt bestuurslid Gert van den Hoven. De aanschaf van zonnepanelen bedraagt 30.000 euro.

  1. Chemieconcern moet financieel bloeden van Udense beddenverkopers, BASF biedt excuses aan

    Chemieconcern moet financieel bloeden van Udense bed­den­ver­ko­pers, BASF zegt sorry

    UDEN – Het Duitse chemieconcern BASF heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan tientallen leveranciers en klanten nadat er vorige week onrust was ontstaan over gif in (verkochte) matrassen. BASF gaat de komende dagen om tafel met de gedupeerde leveranciers en schuimproducenten en is ‘ten volste bereid’ om tot een oplossing te komen. ,,We vinden het bijzonder vervelend wat er is gebeurd”, laat een woordvoerder aan het Brabants Dagblad weten.

Oss, Uden e.o.