Volledig scherm
© Thinkstock

Uitgeverij De Winter Uden failliet

* UPDATE 22.00 uur * UDEN - Uitgeverij De Winter uit Uden is deze dinsdag failliet verklaard. Dat is zojuist aan het personeel meegedeeld. Mr. Jan Dingemans van Holla Advocaten is benoemd tot curator.

Enkele maanden geleden werd al fors gereorganiseerd, wat leidde tot ontslag van 22 werknemers. Het gaat in totaal om vier bv's, te weten: De Winter Media Groep BV, De Winter Online BV, De Winter Markom BV en De Winter Huis-aan-huis BV.

Naar verluidt zou het bedrijf een doorstart willen maken onder de vleugels van uitgeverij Em. de Jong uit Baarle-Nassau. De Winter geeft in deze regio diverse huis-aan-huisbladen, bedrijfsbladen en de nieuwssite Kliknieuws uit.

Curator Dingemans kan nog niks zeggen over een mogelijke doorstart. Daarover voert hij woensdag de eerste besprekingen. De salarisverplichtingen voor ongeveer 60 personeelsleden, inclusief de 22 die eind mei bij een reorganisatie ontslagen werden, worden volgens de curator door het UWV overgenomen. Het Udens Weekblad zal morgen ondanks het faillissement morgen gewoon verspreid worden.