Volledig scherm
De Ujese Kwis is populair. Zondagmiddag werd de rij voor de inschrijving almaar langer. © Aida Jaber

Ujese Kwis 2016 zit nagenoeg vol

UDEN - De eerste teams zaten zondagmiddag om 14.30 uur al op het terras van café Sergeant Pepper in Uden voor de inschrijving voor de Ujese Kwis 2016, die overigens pas om 16.00 uur van start ging.

“Het wordt steeds gekker”, zegt voorzitter Ad van der Weele met een grote smile op z’n gezicht. Bij het zien van de almaar langer wordende rij liet hij zich ontvallen: “De Ujese Kwis wordt door Uden omarmd. Dat enthousiasme geeft ons energie om door te gaan.”

Voor de vierde editie van de Ujese Kwis heeft de organisatie besloten 175 teams mee te laten doen. De vorige jaren waren dat er 150. “Om meer mensen de kans te geven om mee te doen”, licht Claus van Heesch van de organisatie toe. “We hebben vorige keer teams teleur moeten stellen en sommige teams werden te groot.”

Aan het eind van de inschrijfmiddag tikte de teller 163 aan. Dat betekent dat er nog twaalf plekken te vergeven zijn. Vanaf maandagmorgen kunnen teams die nog mee willen doen via de site inschrijven. Bij de inschrijving kregen de teams een joker, die ze op 27 december aanstaande als de quiz met honderd vragen in verschillende categorieën gespeeld wordt, bij twijfel over een antwoord in mogen zetten. Overigens moesten de inschrijvers ook op andere aanwijzingen letten in het café, die mogelijk van pas komen bij de quizvragen.

Volledig scherm
Om een joker te krijgen, moesten de deelnemende teams van de Ujese Kwis zich zondag bij Sergeant Pepper inschrijven. © Aida Jaber

Oss, Uden e.o.