Volledig scherm
De organisatie van de Ujese Kwis noteerde zondagmiddag in een bomvol café De Preek al 131 teams voor de quizavond op 27 december. © Hans van Alebeek

Ujese Kwis noteert al 131 teams voor strijd op 27 december

UDEN - Zeker 131 teams doen op 27 december mee aan de Ujese Kwis. Een mooi aantal, aldus de tevreden organisatie die zich op voorhand een beetje zorgen maakte over de belangstelling. 

,,Overal lopen de dorpsquizzen een beetje terug dus je bent wel benieuwd wat het in Uden gaat worden", zegt Ad van der Weele  namens de organisatie. Hij kon zondagmiddag al snel rustig ademhalen: vlak voor 16.00 uur stond er op de Markt een lange rij, van de Baron tot aan café De Preek, om zich in te schrijven. In de eerste 45 minuten meldden zich al 110 teams voor de Ujese Kwis. Uiteindelijk eindigde om 18.00 uur de teller op 131 teams. De grens is vastgesteld op maximaal 175 teams.

Volgens Ad van der Weele is de Ujese Kwis ook dit jaar weer vernieuwd. ,,Daar zoeken we bewust naar", zegt hij. Wat er anders is, wil hij niet zeggen. Zeker is wel dat op 27 december 's avonds de VVV geopend is. ,,Daar kunnen teams terecht voor het antwoord op minstens twee vragen", zegt Van der Weele geheimzinnig. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.