Volledig scherm
Slachtoffer Ruben Wijnen kort na de aanval in 2011.

Vader slachtoffer laat 'oorpikker' niet met rust

UDEN - De vader van de jongen die twee jaar geleden in Udense kroeg werd toegetakeld met een glas gunt de dader geen rust. Tim Wijnen heeft vorige week met succes het persoonlijk faillissement van de 'oorprikker' bewerkstelligd.

Wijnen was zelf schuldeiser van de 28-jarige Udenaar na een civiele procedure die hij had aangespannen. De verschuldigde proceskosten waartoe de 'oorprikker' was veroordeeld werden nooit voldaan. "Toen ik ging graven ontdekte ik dat hij ook een flinke huur- en belastingschuld had", vertelt Wijnen. Met deze steunvorderingen op zak vroeg Wijnen het faillissement van de veroordeelde Udenaar aan. Op 5 maart werd het bankroet door de rechter uitgesproken. "Hij staat nu vijf jaar lang onder curatele en krijgt nog maximaal 800 euro leefgeld. De rest gaat naar de curator", weet Wijnen.

Intussen is ook de strafzaak tegen de 'oorprikker' nog niet afgerond. Onlangs werd bekend dat de veroordeelde naar de Hoge Raad stapt met een cassatieverzoek. Hij werd eerder door zowel de rechtbank als het hof veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf, waarvan vijf voorwaardelijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.