Volledig scherm
Vastgoedhandelaar Roger Lips . © Google Streetview/AD

Vastgoedhandelaar Roger Lips boekt zege: rechter-commissaris moet hem faxen

DEN BOSCH - De Udense vastgoedhandelaar Roger Lips heeft een overwinning geboekt in de slepende strijd over zijn faillissement. Lips die in Dubai woont, heeft met een rechtszaak afgedwongen dat hij beslissingen en brieven van de rechter-commissaris ontvangt op een Nederlands faxnummer.

Lips maakt al langer ruzie met de rechter-commissaris over de manier waarop hij in Dubai op de hoogte kan blijven over de ontwikkelingen in zijn faillissement. De vastgoedbaas vertrok in 2013 naar het buitenland om een arrestatie te voorkomen. In een poging om hem naar Nederland te lokken, stopte de rechter-commissaris vorig jaar al eens met brieven sturen naar Dubai. Lips kon de berichten wel ophalen bij de rechtbank in Den Bosch.

De rechter floot de rechter-commissaris destijds ook al terug en bepaalde dat Lips geïnformeerd moest blijven worden.

Weigeren

De rechter-commissaris bleef weigeren om naar Dubai te faxen of e-mailen en Lips spande een nieuwe rechtszaak aan. In de uitspraak oordeelt de rechtbank dat de verdachte Udenaar recht heeft op een eerlijk proces en de kans moet hebben om in beroep te gaan tegen beslissingen. In zijn bijzondere geval is de oplossing om brieven en beslissingen te faxen naar Lips' Nederlandse nummer, aldus de rechter.

Het faillissement van Roger Lips is een voortslepende soap: de vastgoedmagnaat uit Uden wordt gezocht door de FIOD omdat hij tientallen miljoenen euro's zou hebben weggesluisd uit zijn ingestorte imperium. De curatoren willen hem achter de tralies hebben omdat hij de afwikkeling frustreert.