Volledig scherm
© Thinkstock

Vergadermodel Uden nu al ter discussie

UDEN - Na amper een halfjaar werken volgens een nieuw vergadermodel vindt de Udense gemeenteraad het al tijd om de boel te evalueren. Tevredenheid overheerst, maar de raad wil het vanaf 1 januari 2018 toch weer anders gaan doen. Hoe? dat zal dit dit najaar moeten blijken. 

De fracties zijn vooral tevreden over het voortraject. Veel meer dan voorheen krijgen raadsleden informatie en uitleg over belangrijke thema's tijdens zogeheten beeldvormende avonden. Ook burgers en andere belanghebbenden kunnen dan hun zegje doen. Minder blij is de raad met de vergaderstructuur zelf waarbij twee commissies op één avond tegelijkertijd vergaderen, soms met nog een gemeenteraad daarvoor. 

De raad besloot donderdag unaniem om dit najaar het zogeheten 'BOB-model' (Beeldvormend-Oordeelvormend-Besluitvormend) te evalueren om dan op 1 januari 2018 met een nieuwe manier van vergaderen te starten. Ruim voordat in maart de verkiezingen worden gehouden en de gemeenteraad waarschijnlijk weer van samenstelling verandert.