Volledig scherm
Tijdens de Udense kermis, nu nog in opbouw, moet doorgaand verkeer een flink eind omrijden. © Hans van Alebeek

Verkeer moet flink omrijden tijdens kermis Uden

UDEN - Doorgaand verkeer moet tijdens de Udense kermis van 13 tot en met 22 juli rekening houden met een flinke omleidingsroute. 

Net als vorig jaar is de Koopmanstraat tussen 13.00 en 01.00 uur, als de kermis volop draait, voor alle verkeer afgesloten. Auto's moeten dan via de Abdijlaan en Hoogzoggel omrijden om bij de Velmolenstraat uit te komen. 

Toen busverkeer nog via de Wilhelminastraat het Udens centrum verliet, zette de gemeente verkeersregelaars in bij de drukke kermisoversteek in de Koopmanstraat. Bezoekers moeten die weg oversteken als ze van de attracties op de Nieuwe Markt naar de Botermarkt willen. 

Birgittinessenstraat 

Vorig jaar werd de weg tijdens kermisuren voor het eerst volledig afgesloten. Voor bussen heeft dat geen gevolgen meer omdat die inmiddels via de Velmolenweg en rondweg rijden. De afzetting is zo goed bevallen dat Uden heeft besloten om ook dit jaar voor deze oplossing te kiezen. Een extra probleem is alleen dat juist tijdens de kermis ook de toegangsweg Birgittinessenstraat naar het centrum is afgesloten. Vandaar de ruime omleidingsroute buiten het centrum om.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.