Volledig scherm
De Lippstadtsingel in Uden, het begin van de N264. Een drukke weg richting de A73 bij Cuijk. Deze oost-westverbinding opwaarderen tot een A77 die aansluit op de A50 is geen optie, aldus het laatste onderzoek. © Van Assendelft

Verlengde A77 richting Uden is geen optie

UDEN - Verlenging van de snelweg A77 van Rijkevoort naar Uden is van de baan. Dat is de conclusie uit het rapport dat door de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) is opgesteld.

Het is verstandiger om te kijken naar het verbeteren van de bestaande provinciale oost-westverbingen bij Grave (N321), Sint-Hubert (N264) en Elsendorp (N272), zeggen de onderzoekers.

Geen goede argumenten
,,Er zijn geen goede argumenten om de snelweg te verlengen”, zegt wethouder Jos van den Boogaart van de gemeente Mill en Sint Hubert namens de overige bestuurders.

,,Het vergt te veel tijd om te realiseren, is te duur en het rijk is geen voorstander om geld uit te trekken voor nieuw asfalt. De onderzoekers concluderen dat de intensiteit van het verkeer te laag en de investeringen te groot zijn voor een nieuwe rijksweg.” Rijkswaterstaat onderschrijft de bevindingen in het rapport.

De discussie over het verlengen van de A77 richting A50 bij Uden laaide vorig jaar weer op. Op verzoek van bestuurders uit de regio werd vervolgens dit onderzoek uitgevoerd.

Oss, Uden e.o.