Volledig scherm
© Elisée van Heukelom

'Verloving'van Uden en Landerd gepland op 8 november

UDEN/LANDERD - Het gaat nu echt gebeuren: de al heel lang geplande fusie tussen Uden en Landerd komt eraan. Op 8 november staat de 'verloving' tussen beide gemeenten gepland. Die dag moeten de gemeenteraden het principebesluit nemen om samen een nieuwe Maashorstgemeente te vormen. 

In de coalitieprogramma’s van zowel het college van Landerd als dat van Uden is de gedeelde wens uitgesproken om op korte termijn te komen tot één Maashorstgemeente. In juni zijn beide colleges al een dag bij elkaar geweest, afgelopen maandag hebben de beide gemeenteraden met elkaar gesproken. 

Constructief 

Tijdens die 'constructieve en plezierige' bijeenkomsten is voldoende basis gelegd om nu echt te gaan toewerken naar een fusie van beide gemeenten. De colleges van burgemeester en wethouders gaan een voorstel voorbereiden zodat de gemeenteraden op 8 november een principebesluit over de Maashorstgemeente kunnen nemen.

Vervolgens moet in februari 2019 het plan van aanpak vastgesteld worden om te komen tot een herindelingsontwerp. Daarin staat op welke wijze de Maashorstgemeente gevormd gaat worden.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.