Volledig scherm
© Elisée van Heukelom

'Verloving'van Uden en Landerd gepland op 8 november

UDEN/LANDERD - Het gaat nu echt gebeuren: de al heel lang geplande fusie tussen Uden en Landerd komt eraan. Op 8 november staat de 'verloving' tussen beide gemeenten gepland. Die dag moeten de gemeenteraden het principebesluit nemen om samen een nieuwe Maashorstgemeente te vormen. 

In de coalitieprogramma’s van zowel het college van Landerd als dat van Uden is de gedeelde wens uitgesproken om op korte termijn te komen tot één Maashorstgemeente. In juni zijn beide colleges al een dag bij elkaar geweest, afgelopen maandag hebben de beide gemeenteraden met elkaar gesproken. 

Constructief 

Tijdens die 'constructieve en plezierige' bijeenkomsten is voldoende basis gelegd om nu echt te gaan toewerken naar een fusie van beide gemeenten. De colleges van burgemeester en wethouders gaan een voorstel voorbereiden zodat de gemeenteraden op 8 november een principebesluit over de Maashorstgemeente kunnen nemen.

Vervolgens moet in februari 2019 het plan van aanpak vastgesteld worden om te komen tot een herindelingsontwerp. Daarin staat op welke wijze de Maashorstgemeente gevormd gaat worden.