VIDEO: Gratis auto voor Yuri (31) uit Uden dankzij miljoen kijkers Spider-Manfilmpje

UDEN - Zijn filmpje werd meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube en dus rijdt Yuri Schuurkes (31) uit Uden vanaf donderdag in een gratis Opel Astra rond. Met dank aan het Spider-Man-pak waarmee de Udenaar al enkele jaren zijn brood verdient

In het bijna zeven minuten durende filmpje krijgt Yuri verkleed als Spider-Man pech met zijn oude Opel en maakt hij een testrit met een nieuwe. Met een tussenstop bij de McDonald's in Veghel waar het filmpje geschoten is. ,,Te gek", zegt een blije Schuurkes over zijn hoofdprijs. 

Campagne
Hij maakte het filmpje toen hij de reclame zag van Opels campagne 'Betaal met views'. Opel biedt daarin drie auto's aan die betaald kunnen worden met YouTube-views. Voor de duurste Opel Astra moesten minimaal 922.800 views gescoord worden. ,,Die heb ik zo, dacht ik", vertelt Schuurkes die al enkele jaren een eigen YouTube-kanaal SpideyPlanet heeft  met filmpjes van Spider-Mankostuums. ,,Ik heb iedere dag minstens 100.000 bezoekers en elk filmpje dat ik maak wordt minimaal door een miljoen mensen bekeken. Ik wist dus wel zeker dat ik die Opel zou kunnen krijgen."

Hij moest eerst nog wel snel een nieuw Spider-Man-pak maken, een dagje filmen bij de Opeldealer in Veghel, monteren en op YouTube plaatsen. Dat was ongeveer een maand geleden, het filmpje zit dik boven de miljoen views en dus kan Yuri donderdag in Veghel zijn Opel Astra ophalen. ,,Ik weet nog niet hoe die eruit ziet", zegt hij. ,,Maar het is wel mooi ik hem op deze manier kon verdienen."

Wie Yuri wil nadoen heeft nog een kans. De overige twee auto's die Opel beschikbaar stelt zijn nog niet vergeven. Wel opschieten want voor 30 juni kunnen de Karl Rocks en een Corsa, nog gekocht worden voor respectievelijk 589.900 en 739.600 views.

Volledig scherm
Archieffoto: Yuri Schuurkes uit Uden aan het werk aan een van zijn Spider-Man-pakken © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Oss, Uden e.o.