Volledig scherm
Dinsdag was de eerste wandeling voor mensen met dementie in Uden. Rechts Neeltje Koolmees. © Lieke Mulder

VIDEO: Udense wandelclub is er een waar je alles mag vergeten

UDEN - In Uden startte dinsdag een wandelgroep voor mensen met dementie die nog thuis wonen. Goed voor lichaam en geest. En fijn voor de mantelzorger, die ook mee mag.

,,Ik wandel al mijn hele leven. Heerlijk vind ik dat. Lekker de deur uit, en onderweg pak ik ergens een biertje, als ik daar zin in heb. Ik weet eigenlijk niet of we een auto hebben, maar ik denk het wel. Maar die laten we dus vaak staan." Het is mooi weer, Nico van de Water uit Uden houdt van wandelen. En dus vond hij het een prima idee toen zijn vrouw Corrie vanochtend zei: 'Kom we gaan vanmiddag lekker wandelen. Er is een nieuwe club.' 

In Uden startte gisteren een nieuwe wandelgroep voor thuiswonende ouderen met dementie en hun mantelzorgers. De groep wordt begeleid door buurtsportcoach Neeltje Koolmees van BrabantZorg en vrijwilliger Igor van der Velde. Alzheimer Nederland, afdeling Oss-Uden-Veghel, organiseert de wandelingen samen met ONS Welzijn. 

De groep start elke dinsdag om 13.30 uur bij Muzerijk. Wie mee wil doen, betaalt 2,50 euro. Mantelzorgers lopen gratis mee. Bij slecht weer is er een binnenactiviteit in Muzerijk.