VIDEO: United Festival moest het zaterdag waarmaken in Uden

UDEN - Het Udense Sportpark was zaterdag het toneel van het United Festival. Het festival dat vorig jaar dankzij crowdfunding en Facebook het levenslicht zag, keerde terug met Freddy Moreira, JeBroer, Daredevils, Ruizzz en Lucas & Steve.

Volledig scherm
United Uden © Kay den Teuling
Volledig scherm
United Uden © Kay den Teuling

De eerste editie van United was vorig jaar een succes; het was druk en de geboekte artiesten hadden het naar hun zin. Naast talenten als La Fuente, kreeg lokaal talent zoals DJ Daan Junior de kans om op het grote podium zijn kunsten te vertonen. Ook dit jaar verenigd de gevestigde artiest zich met de lokale talenten op de twee verschillende podia.

Pablo Slenders is de initiator en organiseert het feest samen met Partycrew. ,,De komende jaren wil ik nog wel groeien", geeft Slenders toe. De grote bewegwijzeringsborden door het gehele sportpark verklappen die ambitie. Dit jaar heeft het festival dezelfde formule. Zo kwam het podium in samenspraak met de online fans tot stand en werden de twee podia gevuld met meer gevestigde artiesten en lokaal talent.

Dit jaar is het terrein even groot al voorgaand jaar. ,,We kunnen vandaag 3000 bezoekers ontvangen." Uitverkocht is het dit jaar niet, maar het is ook zeker niet rustig. Veel bezoekers waren er de vorige editie ook. Slenders: ,,In de toekomst lijkt het mij leuk om nóg meer interactie te hebben met de bezoekers. Dat ze online ergens nog op kunnen stemmen of iets dergelijks. We hebben bewust gekozen voor een even groot terrein, want we vinden het belangrijk dat het persoonlijk blijft."