Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste elftal van FC de Rakt uit de prille begintijd, eindjaren zestig. © FC de Rakt

Voetbalclub FC de Rakt uit Uden al 50 jaar één grote familie

UDEN - Makt dè ge 'm rakt. Volgens dat prachtige motto wordt er bij FC de Rakt al 50 jaar met veel plezier gevoetbald. Zelfs als het jubileumcadeautje van de gemeente niet helemaal goed wordt opgeleverd. 

Vanuit hun zelfgebouwde kantine op park Moleneind kijken de drie mannen van FC de Rakt vol trots naar buiten. Daar ligt ie te glimmen, het spiksplinternieuwe appeltjesgroene kunstgrasveld waar de club al jaren naar snakt. Er is echter één klein dingetje: de gemeente Uden is vergeten om de verlichting te regelen en dus kan er komende maanden 's avonds nog niet op gespeeld worden. Weg voordeel van het kunstgras. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.