Volledig scherm
De twee ouwe rotten in het vak Herman Hermans (links) en Tonny Manders stonen weer in de ton. © cv Eigenheimers

Volkel schatert wat af tijdens Eigenheimerszitting vol humor

VOLKEL - Prins Klaas d'n Urste ving veel complimenten tijdens de Eigenheimerszittingen in Volkel, maar eentje maakte hij zeker waar, want zingen kán-ie. En vijf avonden genoot een volle zaal ervan. De eerste lachers waren voor de mannen van de Plantsoenendienst de Van-daaltjes. Ze deden grappige uitspraken en sloten af met 'nog een klein dingske'. 

,,Over denksport. Prins Klaas voetbalt bij Vokel 7. Daar denken ze dat 't sporten is."  Volle aandacht was er voor twee jubilarissen van Hofkapel de Durschieters. Peter van Dijk is 33 jaar lid, Mariëlle van den Berg 11 jaar. En bij de Dansgarde vertrekken 3 van de vier trainers: Mia (na 28 jaar), Astrid (na 25 jaar) en Kim (na 23 jaar). Ze kregen een staande ovatie. 

Demogroep V & K die traint in sporthal Germenzeel, was net als alle acts, van eigen bodem en liet spectaculaire gymnastische bewegingen zien en de grimegroep had zich duidelijk op de meiden uit kunnen leven.  

Volkel was royaal met applaus en lachte veel, maar alleen als het verdient was. Zo scoorde Zus en Zo met hun act met allerlei toestanden en geroddel aan de kassa's. De zaal lag dubbel bij de uitspraken van de sollicitante bij de relaxclub van de Gestoomde Piepers. Ook de schuine grappen en woordspelingen werden gewaardeerd van hun bananenbar. 

De dames van de Raad van 11 kwamen uit hun comfortzone door te gaan schoonzwemmen. En dat leverde fraaie taferelen op. De afsluiter was voor de act van de ex-prinsen. In hun café traden twee tonproaters op, waar Volkel vroeger voor uitliep, omdat ze een hype waren. De oudjes Tonny Manders (80) en Herman Hermans (81) vermaakten publiek ook op hun oude dag uitstekend, en ook broertje Henny Hermans (61) die voor het eerst een buut deed, kwam binnen.

Volledig scherm
Demogroep V & K met spectaculaire gymnastiek. © Franka Willems-Netten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement