Volledig scherm
Het energieneutrale gebouw van Zie-ZOO waar onder meer de tapirs, neusberen en capibaras vertoeven. © Roy van der Lee/BD

Volkels dierenpark Zie-ZOO groeit flink: van 1 naar 3 hectare

VOLKEL - Het kleine Zie-ZOO is plots zo klein niet meer. Aan het Volkelse dierenpark zijn met de laatste uitbreiding tientallen dieren en liefst twee hectare grond toegevoegd. Bezoekers zijn er voorlopig zelf proefdier.

Door de uitbreiding groeit het Volkelse dierenpark van 1 naar 3 hectare. In het nieuwe deel zijn de verblijven veel groener en ruimer van opzet. Enkele dieren komen uit het ‘oude’ gedeelte van het park en hebben een groter thuis gekregen. De meeste zijn echter geschonken door andere dierentuinen. Die parken hopen dat de dieren in Volkel voor nageslacht zorgen en de soorten zo in stand blijven.

De officiële opening van het nieuwe deel is pas komend voorjaar. Dan zijn alle bouwspullen weg en is de beplanting aangegroeid. Tot die tijd kunnen dieren en bezoekers aan elkaar wennen. Dat geeft het park de tijd nog wat schoonheidsfoutjes te herstellen. Bij de zeldzame manenwolven bijvoorbeeld. Bezoekers kregen de dieren maar niet gevonden. Bij nadere inspectie bleek het slaapverblijf nét wat centimeters te diep ingegraven om er in te kunnen kijken.