Volledig scherm
© Koninklijke Luchtmacht.

Volkelse F-16's doen mee aan Max' Jumbo Racedagen op Zandvoort

VOLKEL - Twee F-16's van de vliegbasis Volkel doen op tweede pinksterdag mee aan de Jumbo Racedagen op Zandvoort. Vanaf Volkel vliegen ze naar het evenement rond Max Verstappen om boven het circuit een zogeheten fly by te maken. 

Met de demonstratievlucht boven het publieksevenement waar op zondag 20 en maandag 21 mei tienduizenden Max-fans verwacht worden, hoopt de Koninklijke Luchtmacht nieuw personeel te werven. 

Of zoals de vliegbais het verwoordt: ,,Het besturen van een Formule 1 bolide heeft veel overeenkomsten met het vliegen van een F-16. Beide gaan gepaard met hoge snelheden en zowel de bestuurder als de vlieger moeten continu op het allerhoogste niveau presteren."

De F-16's vertrekken en landen ergens tussen 13.00 en 15.30 vanaf Volkel. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.