Volledig scherm
Slachtoffer Ruben Wijnen kort na de aanval in 2011.

Voortvluchtige 'oorprikker' uit Uden opgepakt na speurwerk John van den Heuvel

UDEN - De politie heeft een 30-jarige Udenaar aangehouden die al 2 jaar zijn gevangenisstraf probeert te ontlopen. Het gaat om de man die in 2011 de Udense Ruben Wijnen in een café toetakelde met een glas. Het toen nog 19-jarige slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn oor en de zijkant van zijn gezicht.

De 'oorprikker' werd door rechtbank en gerechtshof veroordeeld tot 10 maanden cel, waarvan 5 voorwaardelijk. Deze straf heeft hij nooit uitgezeten noch heeft hij de opgelegde schadevergoeding betaald. Misdaadjournalist John van den Heuvel spoorde de veroordeelde Udenaar op in het kader van zijn tv-programma 'Op de vlucht'. Nadat de man was ontmaskerd, hield de politie hem aan. Op donderdag is de tv-uitzending op RTL4 waarin deze zaak door Van den Heuvel wordt belicht.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.