Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne van den Eerenbeemt. © P Vhout

Vraag is niet óf de sirene afgaat in theater Markant, maar wanneer...

UDEN - Een leuke avond met hilarisch cabaret en tegelijkertijd spanning tijdens de ontruiming van het volledige theater Markant in Uden. Dat gaan de bezoekers van de voorstelling Sirene meemaken op maandagavond 17 september.

Nog nooit in het ruim twintigjarige bestaan van theater Markant in Uden is er een volledige ontruimingsoefening mét publiek geweest. Dat zegt postcommandant Twan van der Velden. Ook directeur Jan Wouda van Markant heeft zoiets nooit meegemaakt. Beide organisaties staan dan ook op scherp. Wouda: ,,We oefenen regelmatig, maar alleen met collega's in een verder leeg gebouw. Het is goed om mee te maken wat er gebeurt als zevenhonderd mensen plotseling naar buiten moeten. Nu kunnen we ervaren of onze communicatie en coördinatie goed is."

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.