Volledig scherm
© Thinkstock

Vrijspraak van stalking en smaad voor vader uit Uden die 'oorprikker' zocht

UDEN - Tim Wijnen (51) uit Uden is door de rechtbank Oost-Brabant donderdag vrijgesproken van stalking en smaad. Wijnen werd door het Openbaar Ministerie vervolgd voor het stelselmatig lastigvallen van mensen rond een plaatsgenoot die zijn zoon met een glas had mishandeld. Deze plaatsgenoot verwierf zich met deze actie in de media de titel 'oorprikker'.

De rechtbank oordeelt dat de frequentie en intensiteit van de contacten die de vader zocht te laag zijn om van stalking te spreken. Ook van smaad is volgens de rechtbank geen sprake. De uitlatingen die Wijnen deed worden aangemerkt als persoonlijke mening die ten overstaan van een willekeurige groep derden is gepleegd.

Wijnen werd wel veroordeeld wegens belediging van twee toezichthouders van de gemeente Uden. Hij zou ze bij gelegenheid hebben uitgescholden voor 'idioten'. Omdat het incident al bijna 5 jaar geleden is voorgevallen, legt de rechtbank voor deze zaak geen straf op.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.