Volledig scherm
Maarten Prinssen, lijsttrekker voor VVD-Leefbaar Uden. © Van Assendelft Fotografie

'Vuur en enthousiasme' op lijst VVD-Leefbaar Uden dankzij Maarten Prinssen

UDEN - Maarten Prinssen is definitief de nieuwe lijsttrekker van VVD-Leefbaar Uden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat hebben de leden van de partij dinsdagavond bepaald tijdens de vergadering over de kandidatenlijst. 

Voorzitter Peter van den Heuvel is nog altijd 'zeer blij' met de veelbesproken eerste man op zijn lijst. ,,Hij zorgt voor vuur en enthousiasme", aldus Van den Heuvel over Maarten Prinssen in wiens café de partijvergadering van het VVD-netwerk Maashorst (waar ook Boekel en Landerd onder vallen) werd gehouden. Een kleine zeventig leden waren present. 

Maarten Prinssen krijgt steun van de huidige raadsleden Annemarie van Asseldonk (op 2), Ton de Vroomen (3), Jan Hens (5) en Jeroen Willems (op 7). Daartussen in enkele nieuwe gezichten zoals Victor Smits (4) en de jonge Bart van Gijn (op 6) die dinsdag ook nog een muzikaal optreden verzorgde. 

Prominent raadslid Robert van den Berg verlaat de Udense politiek. Hij staat als steunlid op plek 49, net voor voorzitter Peter van den Heuvel die op de kandidatenlijst de laatste plaats bezet. 

  1. Uit container halen van weggegooid eten is ook diefstal, zegt rechter, maar hij legt geen straf op

    Uit container halen van weggegooid eten is ook diefstal, zegt rechter, maar hij legt geen straf op

    DEN BOSCH/UDEN - ,,Als ik hier straf voor krijg, kan ik de spullen net zo goed uit de winkel halen. Dan is het tenminste niet over de datum." Een 25-jarige man zonder vaste woonplaats snapt er niks van dat hij zich donderdag voor de rechter moest verantwoorden, nadat hij in augustus dit jaar een paar tassen met weggegooide waar uit een vuilniscontainer viste bij supermarkt Emté in Uden.

Oss, Uden e.o.