Volledig scherm
Op deze plek aan de Corridor wilde Uden een azc vestigen. Sinds de eigenaren zich terugtrokken is de gemeente op zoek naar een andere locatie. © Van Assendelft

VVD/Leefbaar Uden wil ultimatum azc Uden

UDEN - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) krijgt als het aan VVD/Leefbaar Uden ligt een ultimatum. Voor 1 oktober moet de dienst aangeven of er behoefte is aan een asielzoekerscentrum (azc) in deze gemeente.

Wordt er geen helderheid verschaft, dan stopt Uden met het zoeken naar een locatie. Dit voorstel gaan de Udense liberalen voorleggen aan de gemeenteraad.

Duidelijkheid scheppen
Robert van den Berg van VVD/Leefbaar Uden geeft aan dat zijn partij uit landelijke berichtgeving opmaakt dat het COA geen behoefte heeft aan meer asielzoekerscentra. ,,De instroom van asielzoekers is sterk gedaald en de prognoses zijn dat dit voorlopig zo blijft. Wij zeggen: schep dan ook duidelijkheid, voordat we nog meer belastinggeld verkwisten aan voorzieningen waar geen behoefte aan is. Ook de mensen die aan de zuidrand van Uden wonen willen weten waar ze aan toe zijn."

Volg het laatste nieuws over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. De Wereldwinkel gaat definitief weg uit Uden: 'We zullen de zaak missen'

    De Wereldwinkel gaat definitief weg uit Uden: 'We zullen de zaak missen'

    UDEN Ze serveren een bakje koffie, de mensen achter de Wereldwinkel in Uden. Koffie van Max Havelaar, vanzelfsprekend. Het eerste product waar de Wereldwinkel  in Uden, die binnenkort noodgedwongen gaat sluiten, vijfentwintig jaar geleden mee de boer opging. ,,We zijn begonnen als een standje op de markt en later bij Albert Heijn", herinnert oud-coördinator Els Thijssen zich, nog altijd verkoopmedewerkster. ,,We zijn uitgegroeid tot een hele mooie cadeauwinkel met een verhaal erbij." Maar de zaak is thans niet meer rendabel.

Oss, Uden e.o.