Volledig scherm
Walking footballers. © Bernie Raaijmakers

Walking footballers komen terug voor tweede training UDI’19 (video)

UDEN – ,,Bij walking football is het verboden te rennen, speel je op een klein veldje en mag de bal niet hoger komen dan heuphoogte.” Zo legt walking football-initiatiefnemer voor Uden, Ad Hartman, uit. Zes heren van 68 – 81 jaar kwamen vorige week naar het sportpark van UDI ’19 om te kijken of deze voetbalvariant iets voor hen is.

Na de warming-up maakten ze kennis met het spel. Het bleek nog niet mee te vallen, maar dankzij de aanmoedigingen van enkele echtgenotes en diverse leden van het UDI-legioen, kregen ze de smaak te pakken. Rinus Goossens is met zijn 81 de oudste van het stel en hij geniet zicht- en hoorbaar van zijn nieuwe hobby: ,,Het is prachtig om dit te doen. We zijn lekker buiten, bewegen en hebben de aandacht van het publiek. Ik weet zeker dat ik volgende week terug kom.”

,Bij walking football is het verboden te rennen, speel je op een klein veldje en mag de bal niet hoger komen dan heuphoogte.” Zo legt walking football-initiatiefnemer voor Uden, Ad Hartman, uit. Zes heren van 68 – 81 jaar kwamen vorige week naar het sportpark van UDI ’19 om te kijken of deze voetbalvariant iets voor hen is.
  1. De Wereldwinkel gaat definitief weg uit Uden: 'We zullen de zaak missen'

    De Wereldwinkel gaat definitief weg uit Uden: 'We zullen de zaak missen'

    UDEN Ze serveren een bakje koffie, de mensen achter de Wereldwinkel in Uden. Koffie van Max Havelaar, vanzelfsprekend. Het eerste product waar de Wereldwinkel  in Uden, die binnenkort noodgedwongen gaat sluiten, vijfentwintig jaar geleden mee de boer opging. ,,We zijn begonnen als een standje op de markt en later bij Albert Heijn", herinnert oud-coördinator Els Thijssen zich, nog altijd verkoopmedewerkster. ,,We zijn uitgegroeid tot een hele mooie cadeauwinkel met een verhaal erbij." Maar de zaak is thans niet meer rendabel.

Oss, Uden e.o.