Volledig scherm
Biggetje 'Kim' met roze shirt was donderdagmiddag de snelste bij de biggenrace van basisschool De Palster. © Aida Jaber

Weer bezwaar PvdD tegen biggenrace Uden

UDEN - Evenals vorig jaar maakt de Partij voor de Dieren bezwaar tegen de biggenrace die Varkens vandaag maandag houdt op de Baggemert in Uden.

Volgens fractievoorzitter Marco van der Wel wordt met de race het welzijn van de dieren aangetast. "Gemeenten zouden geen vergunning moeten afgeven voor evenementen met dieren, vindt hij. Zijn partij gaat maandag in Uden niet demonstreren of protesteren. "We bewandelen de formele weg. We gaan bij een vergunningsaanvraag bezwaar maken en inspreken, zegt hij. De organisatie Varkens Vandaag wil met de biggenrace geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.