Volledig scherm
De aankomst van de eerste wisenten op de Maashorst. © Peter van Erp/BD

Wel wisenten op Maashorst maar voor paarden geen plek

UDEN/OSS - Ruiters en menners zijn zeer ontevreden over de nieuwe inrichting van de Maashorst. Door de komst van de wisenten kunnen menners nauwelijks nog terecht in het natuurgebied.

"We hebben zo’n 80 procent van onze mogelijkheden moeten inleveren. Dat is heel vervelend voor ruiters en menners, maar voor ondernemers in het gebied is het nog erger", stelt Theo van der Heijden van de landelijke Stichting Ruiteren en Mennen.

Geen ruimte
Onlangs werd tijdens een overleg met gebruikers van de Maashorst gesproken over de nieuwe inrichting van het natuurgebied. Volgens Van der Heijden zijn met name ruiters en menners getroffen door de nieuwe inrichting. "Voor wandelaars en fietsers zijn de mogelijkheden ongeveer gelijk gebleven, mountainbikers hebben extra mogelijkheden gekregen. Maar ruiters en menners kunnen er bijna niets meer."

Bij de bijeenkomst waren volgens Van der Heijden ook ondernemers aanwezig die "niet geïnformeerd waren over afsluitingen van paden en routes", aldus Van der Heijden. "Een onderneemster zei zelfs dat ze beter kan verhuizen als alle mogelijkheden voor recreatie worden ontnomen."

Oss, Uden e.o.