Volledig scherm
Zo komt de Birgittinessenstraat in Uden er na de reconstructie ongeveer uit te zien. © Gemeente Uden

Werk St. Janstraat Uden 1,5 ton duurder: totaalkosten 1,6 miljoen

UDEN - De reconstructie van de St. Janstraat en Birgittinessenstraat in Uden wordt nog duurder dan gepland. Burgemeester en wethouders hebben 150.000 euro extra beschikbaar gesteld. De totaalkosten voor het project komen daarmee uit op ruim 1,6 miljoen euro. 

Volgens burgemeester en wethouders is het extra geld nodig omdat de marktprijzen in de bouw flink zijn gestegen. Beide wegen en de riolering gaat compleet op de schop. Allerlei extra werk kan normaliter binnen het daarvoor beschikbaar gestelde budget opgelost worden maar gezien de verhitte bouwsector nu klaarblijkelijk niet meer. Het college van B en W wil vanwege de 'forse verhoging van de kosten' wel dat er nu extra goed op de uitgaven en werkzaamheden gelet wordt.

Bomen 

De drukke toegangsweg naar het Udens centrum wordt de komende maanden opnieuw ingericht. De scherpe bocht ter hoogte van café-restaurant Sgt. Pepper wordt flauwer gemaakt en deels over het naburige parkeerterrein geleid. De horecazaken en winkels aan de St. Janstraat krijgen straks een breder terras. De Birgittinessenstraat krijgt een aparte middenberm met groen. Vorige maand zijn al enkele bomen gekapt en monumentale (linde)bomen verplaatst. Deze bomen zijn tijdelijk elders opgeslagen. In het plantseizoen 2018-2019 worden de bomen weer teruggezet op hun nieuwe plek aan de St. Janstraat.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement