Volledig scherm
PREMIUM
Harm van Aalst geeft als medewerker buitendienst de bloemen in Uden water. © Van Assendelft Fotografie

Werken in Uden en Veghel: puffen hier, bibberen daar...

UDEN/VEGHEL Hij is wel wat gewend in de vijftien jaar dat hij er werkt, Harm van Aalst (45), maar zo heet als de afgelopen tijd komt maar zelden voor. 

De buitendienstmedewerker van de gemeente Uden werkt vol in de zon, hij zorgt ervoor dat zo'n zestig gemeentelijke bakken met bloemen tijdig water krijgen. Hij rijdt rond met een busje vol water. ,,Niet een of twee keer maar deze periode drie keer per week. Op maandag, woensdag en vrijdag. Ik heb liever dat het twintig graden is maar dit hoort er gewoon bij. Mooi is dat we op de gemeentewerf gratis soep, fris en meloen krijgen." Ook helpt de Heeschenaar dagelijks mee om bomen van water te voorzien, op tractoren met watertonnen aan bord van vijf kuub. ,,Op de tractor hebben we airco."

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.