Volledig scherm
Maarten Prinssen begon in 2015 zijn naar hemzelf vernoemde café. Nu doet de Udense wethouder een stap terug. © Van Assendelft Fotografie

Wethouder Maarten Prinssen doet stap terug in eigen café Uden

UDEN - Maarten Prinssen is wethouder én kastelein in Uden. ,,Twee banen die eigenlijk niet te combineren zijn", zegt hij na een paar maanden proberen. Daarom doet hij nu een stap terug, zijn kinderen nemen de zaak over.  

Gruwelijk lastig. Zo omschrijft Maarten Prinssen zijn dilemma. Sinds  april is hij wethouder voor VVD-Leefbaar Uden maar hij is ook al zo'n drie jaar uitbater en het gezicht van café Meneer Prinssen aan de St. Janstraat. ,,Een van de weinige kroegen in Uden waar de naam en de kastelein nog zo aan elkaar verbonden zijn", zegt hij. 

Bedrijfsleider 

Prinssen heeft een paar maanden geprobeerd om alle ballen in de lucht te houden. ,,Maar dat gaat niet. Ik probeerde er elke avond minstens een uur, anderhalf te zijn maar het is niet te combineren met het wethouderschap", zegt hij, ook al was bedrijfsleider Teun van den Tillaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Die stopt in goed overleg per 1 november en gaat terug naar zijn oude baas.  

Prinssen heeft erover gedacht om de zaak te verkopen maar de oplossing lag dichter bij huis: zijn kinderen Willem (20) en Nienke (18) nemen het stokje over. ,,Zij vonden het café te mooi om af te geven. En ik eigenlijk ook", lacht Prinssen. Zijn kinderen gaan de kroeg op eigen wijze bestieren, onder andere met meer aandacht voor hapjes en wijnen, zodat vader/wethouder een stap terug kan doen. Maar dat ie er nog regelmatig zal komen, spreekt voor zich.