Volledig scherm
Burgemeester Henk Hellegers spreekt Ben Tuithof, op de achtergrond, toe tijdens de afscheidsreceptie in het gemeentehuis. © Hans van Alebeek/BD

Wethouder Tuithof had knekelhuisje in Uden bijna laten 'amoveren'

UDEN – Ben Tuithof heeft donderdagavond afscheid genomen als wethouder van de gemeente Uden. Omdat hij als verantwoordelijk wethouder toch maar even de moeite nam om het hem onbekende woord amoveren op te zoeken, is het knekelhuisje in Uden niet gesloopt. ,,Ik ontdekte dat amoveren gewoon slopen betekent en dat wilde ik dus juist niet."

Tuithof haalde de anekdote uit zijn eerste week als wethouder aan om duidelijk te maken dat hij een enorme hekel heeft aan ambtelijk taalgebruik. Als hij het woord amoveren niet had opgezocht, had hij zo maar zijn handtekening gezet onder de sloop van het oude knekelhuis bij de kerk. Nu wordt dat opgeknapt en straks gebruikt door het gilde.

Burgemeester Henk Hellegers en partijgenoot Ruud Geerders van Gewoon Uden zorgden tijdens de drukbezochte afscheidsreceptie voor wat extra loftuitingen bij het vrijwillige vertrek van Tuithof, die stopt omdat hij het te druk heeft met zijn bedrijf. Hij wordt opgevolgd door Frans van den Berg.

Oss, Uden e.o.