Volledig scherm
© -

'Wie is de Mol?' in Uden

UDEN - Voor het vierde jaar op rij wordt in Uden de lokale versie gespeeld van het tv-programma 'Wie is de Mol?'. Tien kandidaten beginnen vrijdagavond 14 juli aan een week vol opdrachten en spelletjes. Zondag 23 juli is de finale. 

,,Het is en het blijft vooral een feestje voor onze groep vrienden", zegt Perry Ceelen, een van de drie organisatoren van het spel. De eerste drie jaar was het vooral een Udense aangelegenheid  maar omdat veel spelers inmiddels buiten Uden studeren is die grens verlegd. In totaal tien kandidaten doen er mee. Verder oprekken naar een spel voor heel Uden, zoals in het plaatsje Megen bij Oss gebeurt met 'Wie is het Mulleke?', is volgens Ceelen geen optie. ,,Daar hebben we echt geen tijd voor", zegt hij. 

Komende week moeten de kandidaten een reeks opdrachten en spelletjes uitvoeren waarbij  steeds spelers afvallen. De Mol gaat altijd door en saboteert het spel waar mogelijk.  Volgens Ceelen wordt Uden niet compleet op zijn kop gezet. ,,We zijn echt niet midden op de Markt bezig maar meestal in een afgesloten gebied. Een park of een bos bijvoorbeeld", zegt hij. Zondag 23 juli is de finale en wordt bekend wie er gewonnen heeft, tweede is en - het allerbelangrijkste- wie De Mol is.