Volledig scherm
Burgemeester Hellegers complimenteert de drie ondernemersparen met hun nieuwe zaak. © Hans van Alebeek

Wijk Uden-Zuid eindelijk compleet

UDEN - Sinds dinsdagavond is de wijk Uden-Zuid in een klap een supermarkt, bakker en cafetaria rijker. Heel de wijk was uitgelopen voor het buurtfeestje dat werd afgetrapt door de betrokken ondernemers en burgemeester Henk Hellegers. Die prees, ondanks de moeizame aanloop, het fraaie complex in de parkachtige omgeving.

Alle ondernemers hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in het Udense en kennen elkaar goed. Wim en Marian Eijkemans hebben al een Plus-supermarkt aan de Botermarkt. In het nieuwe filiaal aan de Sesterlaan wordt dochter Elise Eijkemans de bedrijfsleidster.

Rechts van de supermarkt komt bakker Van de Ven, die aan de Botermarkt ook al de buurman is van Eijkemans. Links komt een Kwalitaria-snackbar, gerund door Stefan en Katja van Oss die Eijkemans weer kent van zijn winkel in Schijndel waar de twee ook al een snackbar hebben.

De opening van de friettent laat overigens nog een paar weken op zich wachten. De supermarkt en bakker zijn vanaf woensdag geopend. De drie scholen uit Uden-Zuid konden via een live Angry Birds-schietspel nog een aardig zakcentje verdienen, gesponsord door Eijkemans. De Wijde Wereld schoot 600 euro bij elkaar, De Cirkel 400 en 't Mulderke 200 euro. Na de officiële opening stroomde het publiek massaal naar binnen om de langverwachte supermarkt met eigen ogen te gaan bekijken.

Volledig scherm
Heel Uden-Zuid was uitgelopen voor het uurtfeestje rond de opening van het langverwachte winkelcentrum. © Hans van Alebeek/BD
Volledig scherm
De scholen konden zich uitleven op Anry Birds in het echt. En zo een aardig zakcentje voor hun school verdienen. © Hans van Alebeek/BD

Oss, Uden e.o.