Volledig scherm
© Thinkstock

Wildplasser blijkt dader van oude inbraken en krijgt vier maanden cel

DEN BOSCH/ZEELAND/VOLKEL - Een man die op 22 maart in Amsterdam werd betrapt op wildplassen, blijkt degene te zijn die op 18 juli 2006 in Zeeland een computer stal uit een woning en dezelfde dag een beeldscherm meenam bij een bedrijf in Volkel.

Hij werd donderdag bij verstek veroordeeld tot vier maanden celstraf. Omdat bij de inbraken bloedsporen werden aangetroffen, beschikte de politie over DNA van de inbreker. Dat bleek te corresponderen met dat van degene die in 2005 in Uden een autoradio stal.

Op een bierblikje in 2012 in Amsterdam werd hetzelfde DNA aangetroffen en dat vertoonde een match met DNA in een Franse databank. Toen wist de politie de identiteit van de man. Hij verbleef in het buitenland.

In maart van dit jaar werd hij in Amsterdam betrapt op wildplassen. Toen kreeg de man, 49 jaar oud en geboren in Geldrop, een dagvaarding om voor de politierechter te verschijnen. Hij kwam niet opdagen en werd daarom bij verstek veroordeeld. Hij moet bovendien 750 euro schadevergoeding betalen aan de gedupeerden uit Zeeland en Volkel.

Oss, Uden e.o.