Volledig scherm
Een wirwar van verkeersborden bij de op en afrit van de A50 Uden. Foto Thomas Segers

Woud aan verkeersborden bij afslag Uden

UDEN De toerit vanaf de N264 in Uden naar de A50 richting Eindhoven is dicht, deze strook wordt veranderd om de doorstroming te verbeteren. Het levert veel tijdelijk verkeersleed op. De automobilist stuit op maar liefst twaalf verkeersborden  die op korte afstand van elkaar zijn neergezet. 

Het begint - kort na de turborotonde - met het bord 'Omleiding', meteen gevolgd door een bord dat aangeeft dat de linkerstrook van de weg is afgesloten: passanten worden naar rechts gedirigeerd. Dan een derde bord: 'de toerit richting Eindhoven is dicht, Eindhoven volg V'. Nummer vier is een waarschuwingsbord dat er werk in uitvoering plaatsvindt en je niet harder mag dan vijftig kilometer per uur. Het vijfde bord laat een kruis zien door Veghel, Den Bosch en Eindhoven, om aan te geven dat die plaatsen vanwege de wegwerkzaamheden niet rechtstreeks bereikt kunnen worden. Bord zes laat weten dat de N279 ter hoogte van de A2 dicht is, terwijl bord nummer 7 nog een keer meldt dat er een omleiding is en dat de toerit naar de A50 richting Veghel dicht is. En zo zijn er nog vijf borden meer.

Het is een op een klein stukje asfalt een bombardement aan informatie, het kan niet anders dan dat automobilisten er tureluurs van worden. Toch voldoet de overheid er wel mee aan haar plicht om het verkeer over alle wegwerkzaamheden en omleidingen te informeren.

Oss, Uden e.o.