Volledig scherm
© Thinkstock

Wrevel over stellen van onnodige vragen in Uden

UDEN - Lichte wrevel ontstond woensdagavond in de commissie algemene zaken in Uden. Het stellen van onnodige, overbodige en soms insinuerende vragen werd bijna een leitmotiv voor de avond.

De fractie VVD-Leefbaar Uden trapte af door bij burgemeester Henk Hellegers te informeren of Uden wel zo rustig en veilig is als de fractie zelf vermoedt op basis van eerdere informatie van de politie. „Na Zaandam en Ede vragen wij ons af of dat beeld van Uden nog klopt en hier inderdaad geen groepen zijn die mensen lastig vallen of buurten terroriseren”, vroeg Robert van den Berg.

Turkse gemeenschap
„Dat bevestig ik”, antwoordde Hellegers kortaf. Ruud Geerders (Gewoon Uden) reageerde korzelig op deze ‘supervoorbarige’ vraag met de mededeling dat ‘er in Uden helemaal niks mis is met de Turkse gemeenschap’. Van den Berg was zich van enige insinuatie niet bewust maar kreeg in tweede instantie een tik van Hellegers: „Als er geen aanleiding is, moet je geen vragen stellen.” Dat vond ook de SP-fractie, die later zelf het verwijt kreeg onduidelijke en overbodige vragen te stellen.