Volledig scherm
Door kindervingertjes begaf de top van de kerk het. © Franka Willems

Zandkunstenaar Arianne van Rosmalen herstelt top van St. Petruskerk Uden

UDEN - Al reist Arianne van Rosmalen niet meer de hele wereld over, de minicamping Bedafs Hofke van haar ouders kan nog steeds rekenen op een zandsculptuur.

Al 10 jaar maakt zandkunstenaar Arianne van Rosmalen op de camping van haar ouders jaarlijks een zandsculptuur. Samen met partner Rick Knops vorig jaar onder meer van de St. Petruskerk van Uden. “Die stond binnen op een tafel en is van de week met een heftruck opgepakt en onder een afdak gezet. Daar kan iedereen de kerk zien. Dat heeft hij overleefd, alleen door kindervingertjes begaf de top het”, lacht Van Rosmalen. “Die gaan we herstellen. Zo ook de wolf die we dit jaar creëerden. Zijn oor is er af geregend. Er zat wel een beschermingslaag tegen weersinvloeden als droogte en regen overheen, maar er is te veel regen gevallen.”

Sinds november vorig jaar heeft Van Rosmalen een vaste job en reist niet meer. Ze vond het een moeilijk proces om te stoppen door de leuke contacten. “Terugkijkend blijkt Canada belangrijk en de culturen van Koeweit, Indonesië en Japan.” Workshops zand geven tijdens een festival blijft wel mogelijk én zandsculpturen creëren bij de ingang van de camping Bedafs Hofke in Uden.

Volledig scherm
Het oor van de wolf was eraf geregend. © Franka Willems
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.