Volledig scherm
© Aida Jaber

Zandkunstenaar maakt sculptuur in Kunsthuis Uden

UDEN - Zandkunstenaar Arianne van Rosmalen is vrijdag in Kunsthuis 1 in Uden een sculptuur aan het maken. Ze werkt aan een kunstwerk met de titel Ready for Fall(ing) dat het thema zomer met zich meedraagt.

Het zal nog zeker tot het eind van deze maand in Kunsthuis 1 te zien zijn.

Arianne van Rosmalen (36) uit Uden is professioneel en internationaal zandkunstenaar. De reden waarom ze nu bij het Kunsthuis een beeld van zand aan het maken is, heeft te maken met de workshops die zij vanaf woensdag 14 augustus bij Bedafs Hofke gaat geven. "Ik wilde in contact komen met het culturele leven in Uden. Zodoende kwam ik bij de Stichting Udense Kunstenaars terecht en die hebben me een geweldige mogelijkheid gegeven om in het centrum van Uden mijn werk te laten zien", vertelt ze terwijl ze haar werkstuk hier en daar verfijnt.

Vrijdagmorgen is Van Rosmalen om tien uur aan het sculptuur begonnen. Ze verwacht er tot in de late uurtjes nog wel mee bezig te zijn. "Normaal werk ik aan een stuk door. Maar wat zo leuk is aan het Kunsthuis is dat mensen die langslopen toch even een kijkje komen nemen. En het zand dat over was en dat ik buiten heb neergelegd, daar zijn de kinderen mee gaan spelen. Het is gewoon een zandbak geworden. Grappig toch?" Ondertussen zijn ook bestuursleden Annelies Eijkelenkamp en Anke Bernie bezig met zand. "Het werk van Arianne daagt me uit. Ik kan het niet laten om het ook te proberen."

De zandkunstenaar is overigens net terug uit Canada, waar ze een maand lang verbleef om mee te doen aan twee competities. "Dat is heel bijzonder. Je bent er samen met carvers uit de hele wereld. Overdag is het keihard werken: scheppen en creëren. 's Avonds heb je het gezellig met elkaar."

De Stichting Udense Kunstenaars (Stuk) hebben sinds enige tijd twee Kunsthuizen in Uden waar exposities worden gegeven. Kunsthuis 1 is te vinden aan het Brabantplein, Kunsthuis 2 in het oude postkantoor aan het Mondriaanplein.

Meer informatie over de workshop voor volwassen en kinderen is te vinden op www.arie.nu .

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.