Volledig scherm
Een zee van zonnepanelen aan de Zeelandsedijk tegenover vliegbasis Volkel. © Van Assendelft

Zee van zonnepanelen in Volkel, zonnepark wordt op 4 juli geopend

VOLKEL - Een zee van zonnepanelen strekt zich uit langs de N264-Zeelandsedijk bij Volkel. In minder dan twee maanden tijd is daar door het bedrijf TPSolar een  zonnepark uit de grond gestampt dat genoeg stroom moet opleveren voor zo'n 3.500 huishoudens. 

In totaal 44.000 zonnepanelen zijn inmiddels gelegd, het wachten is nu op de omvormers en transformatoren die straks moeten zorgen dat alle stroom het net op kan. 

Deelname 

Eind juni moet het park operationeel zijn. Op 4 juli wordt het zonnepark officieel geopend met een open dag. Publiek krijgt dan ook te horen hoe het kan deelnemen in het project. Voor die tijd, begin juni, komt er ook nog een informatieavond voor belangstellenden. 

Komende maanden wordt het omheinde zonnepark, op diverse plekken bewaakt door beveiligingscamera's, verder afgewerkt. Zo zijn aan de kant van de Zeelandsedijk bloemen ingezaaid en worden rondom hagen geplant om de panelen wat aan het zicht te onttrekken. Aan de kant van de N264 blijft alles wel open want Uden en TPSolar zijn trots genoeg om het park aan alle passerende automobilisten te laten zien. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement