Volledig scherm
Het Uden van Ida Maytum. Ze wereldkampioen sjoelen. © Van Assendelft Fotografie

'Zeester/Meerval is één grote familie'

Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer: Ida Maytum

Ida Maytum (49) werd eind mei in Frankrijk wereld kampioen sjoelen. Een hobby die meer op topsport begint te lijken. Ze werd in het Groningse Grijpskerk geboren en logeerde vaak bij familie in Veldhoven. Toen riep ze al dat ze in Brabant wilde wonen als ze groot was. Het was hier niet plat en ze hield van bossen. Het was de liefde die haar uiteindelijk in Uden hield. In dartcafé Monty Python (nu De Kerk) waar ze veel kwam, ontmoette ze haar man Garry. 

Mooiste herinnering

,,Onze bruiloft in 1998 in het oude Raadhuis op de Markt. Dat is ook meteen de plek die ik het mooiste vind. Jammer dat er zo'n lelijk nieuw gemeentehuis naast is gebouwd."

Natuur

,,Ik kan door de prachtige parken en waterpartijen op Raam en Melle zo het buitengebied in lopen en kiezen tussen weilanden of de bossen. Het is allemaal mooi."

Eeuwig zonde

,,Dat hoge lelijke groene dak van HoutBrox. Het aanzicht op de torens van de Petruskerk is er door verpest. Daar is ook nog die toren van de Wel bijgekomen. Jammer."

Ontspanning

,,Met fietsen, wandelen en uit eten, maar ook sjoelen, darten en andere spelletjes doen met onze twee zonen. Ik ben een echt spelletjesmens."

Sportclub

,,Onze oudste doet waterpolo bij Zeester/Meerval. Een bijzondere club die op een vriendengroep lijkt. Kinderen voelen zich er zo op hun gemak, dat ze uit hun schulp kruipen. Het is een grote familie."

Toekomst

,,In ieder groter wordend dorp, worden ook de plannen groter. Uden moet oppassen."

Uden is

,,Een en al gezelligheid."