Volledig scherm
© Martien van Dooren

Zeven taurossen losgelaten in natuurgebied de Maashorst

UDEN- Zeven taurossen arriveerden dinsdagmiddag in natuurgebied de Maashorst. Rond 17.00 uur kwam de vrachtwagen aan op de Heideweg, waarna de beesten al snel de weg vonden naar hun begrazingsgebied.

De taurossen zijn afkomstig uit GrensPark Kempen-Broek, een natuurgebied net onder Weert op de grens met België. Naast enkele Wisent Rangers waren medewerkers van ARK Natuurontwikkeling en Free Nature aanwezig om hand en spandiensten te verrichten. Volgens Martien van Dooren, lid van Vogelwacht Uden en actief als Wisent Ranger, worden de taurossen de eerst twee weken in quarantaine gehouden waarna ze een groter gebied tot hun beschikking krijgen.

"De afrasteringswerkzaamheden voor dit gebied zijn nog in volle gang en worden binnenkort afgerond. Samen met de eerder losgelaten elf wisenten en de te verwachten Exmoor pony’s, vormen zij de groep grote grazers die de komende jaren de Maashorst verder vorm moeten geven. Door middel van natuurlijke begrazing wordt daarmee de natuurontwikkeling in de kern van de Maashorst gestimuleerd”, aldus Van Dooren.

Volledig scherm
© Martien van Dooren
  1. De Wereldwinkel gaat definitief weg uit Uden: 'We zullen de zaak missen'

    De Wereldwinkel gaat definitief weg uit Uden: 'We zullen de zaak missen'

    UDEN Ze serveren een bakje koffie, de mensen achter de Wereldwinkel in Uden. Koffie van Max Havelaar, vanzelfsprekend. Het eerste product waar de Wereldwinkel  in Uden, die binnenkort noodgedwongen gaat sluiten, vijfentwintig jaar geleden mee de boer opging. ,,We zijn begonnen als een standje op de markt en later bij Albert Heijn", herinnert oud-coördinator Els Thijssen zich, nog altijd verkoopmedewerkster. ,,We zijn uitgegroeid tot een hele mooie cadeauwinkel met een verhaal erbij." Maar de zaak is thans niet meer rendabel.

Oss, Uden e.o.