Volledig scherm
Burgemeester Hellegers (links) met de plaquette van Green Key voor directeur Eeg Manders van dierentuin Zie-ZOO. © Hans van Alebeek

Zie-ZOO Uden nu een groengouden dierentuin

UDEN - Een groene dierentuin met een gouden randje. Die titel mag dierentuin Zie-ZOO in Uden sinds woensdag dragen. 

Het kleinschalige dierenpark bij de vliegbasis Volkel ontving uit handen van burgemeester  Henk Hellegers de zogeheten Green Key in goud, het allerhoogste keurmerk op het gebied van duurzaamheid voor recreatiebedrijven. 

Gasloos 

Zie-ZOO kreeg bij de allereerste keuring in september meteen de allerhoogste, gouden waardering. ,,Vrij bijzonder", aldus directeur Eeg Manders die vol trots de plaquette van Hellegers in ontvangst nam. Green Key is wereldwijd hét keurmerk voor duurzaamheid van recreatiebedrijven. 

Bij Zie-ZOO - al jaren gasloos - hebben ze op dat gebied al heel veel gedaan: van zonnepanelen op dierenverblijven, een warmtepomp, wc's die doorspoelen met regenwater, hergebruik van bouwmateriaal en afbreekbaar wegwerp bakjes, bekertjes en rietjes in de kantine. ,,Kost allemaal extra geld terwijl je er niet zo veel voor terugkrijgt", aldus directeur Manders. ,,Maar ik vind dat we als dierentuin het goede voorbeeld moeten geven."

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.