Volledig scherm
Een ingehuurde tekenares legde de informatieavond van Bernhoven in tekeningen vast. © Hans van Alebeek/BD

Ziekenhuis Bernhoven wil patiënt die vraagt en meedenkt

UDEN - Voor zo’n 50 belangstellenden presenteerde ziekenhuis Bernhoven donderdagavond de nieuwe koers die samengevat neerkomt op ‘minder zorg door betere zorg’. Vier specialisten gaven vanuit hun praktijk voorbeelden over de nieuwe manier van werken en verbeteringen die dat tot dusver al heeft opgeleverd.

Bernhoven heeft stevige ambities - bijvoorbeeld in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland worden - maar wil de patiënt daar nadrukkelijk bij betrekken. "De patiënt moet de keuzes mede bepalen”, zei anesthesioloog Marcel Schenkels. En de patiënt mag en moet mondiger worden. In november start een campagne om patiënten bij hun bezoek altijd drie 'goede vragen' te laten stellen zodat de dokter beter kan beoordelen wat de beste aanpak is.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.