Volledig scherm
Het 77 ste Ziekentriduüm in Odiliapeel. © Aïda Jaber

Ziekentriduüm Odiliapeel: drie dagen genieten voor 500 mensen

ODILIAPEEL - In Terra Victa in Odiliapeel is dinsdagmorgen het 77ste Ziekentriduüm begonnen. Gedurende drie dagen komen zieken en ouderen bij elkaar om te ontmoeten, te ontspannen én voor bezinning.

Op de eerste dag waren 155 mensen aanwezig. In totaal zullen na afloop zo’n 500 mannen en vrouwen de jaarlijkse bijeenkomst van ‘grootmoedige gastvrijheid’ hebben bezocht. Sommigen doen één dag mee, anderen kiezen voor het volledige programma.

Dankbaar werk
Noud van der Heijden uit Uden rolde twaalf jaar geleden in de organisatie. ,,Ik draaide één jaar mee om te kijken of het iets voor mij was. Dat was het zeker, want sindsdien ben ik voorzitter van de club. Waarom ik het doe? Het geeft me een goed gevoel en het is zeer dankbaar werk.”

Geloof
Voor de gasten wordt goed gezorgd met koffie en thee, cake, een driegangenmaaltijd (die al jaren wordt verzorgd door de Vliegbasis Volkel) en een borreltje. De ‘witte colonne’, bestaande uit vijftig vrijwilligers, zorgt dat het de zieken en ouderen aan niets ontbreekt. Pater Arie Wester uit Lieshout hield op de eerste dag twee inleidingen met als onderwerp ‘Het gouden hart van Maria’ en ‘Een hart vol barmhartigheid’ en ging voor in het gebed bij de maaltijd.

Oss, Uden e.o.