Volledig scherm
De reclamezuil van het foodcourt Uden wordt minder hoog dan op deze impressie is getekend. Geen 46 maar 40 meter.

'Zonder reclamemast geen Foodcourt Uden'

UDEN - Zonder paal geen plan. Oftewel: het Foodcourt op Uden-Noord gaat niet door als daar geen reclamepaal van 40 meter bij mag komen staan. Dat stelden exploitant Reggestede en fastfoodketen KFC maandagavond onomwonden tijdens de inspraakavond over het plan om aan de A50 een Foodcourt te realiseren. Ook voor McDonald's is de reclamemast essentieel.

In een extra vergadering van de commissie REO mochten voor- en tegenstanders zich maandagavond uitspreken over het Foodcourt. De omstreden reclamemast hoort onlosmakelijk bij, zo liet de exploitant blijken. De toekan van Van der Valk komt er niet op te staan maar hotel Van der Valk wil op termijn wel beter zichtbaar worden. ,,We zijn daar met Van der Valk over in gesprek", zei wethouder Rene Peerenboom. Hoe die oplossing eruit ziet, werd niet duidelijk.

Twaalf insprekers gaven daarna aan waarom zij tegen het Foodcourt zijn en blijven. Hun kritiek richt zicht onder andere op de hoogte van de mast, de onveilige verlegde Looweg om het Foodcourt, en zwerfafval in de buurt.

Oss, Uden e.o.